Shopping Cart 0 items - $0.00 0
0 items in cart

WAnneer EEN KINDERCOACH

Onze kinderen moeten tegenwoordig zoveel. Soms kan dit te veel zijn voor kinderen en raken ze van slag. Wij ouders hebben het ook erg druk en zien soms niet op welk moment ons kind onzichtbaar geraakt word. Soms loopt het leven anders dan gepland, b.v. door een scheiding of ziekte in het gezin. Dit is als ouder zijnde al verwarrend, maar dit is vaak nog verwarrender voor een kind. Als ouder heb je dan al genoeg aan je hoofd en dit voelen kinderen ook. Ze willen/kunnen zich dan soms niet goed uiten en daar kun je als kind zijnde veel last van hebben.

Het bezoek aan een coach kan helpend zijn voor kinderen die vaak boos, stil, verdrietig, gevoelig, bang zijn, niet willen falen, kinderen van gescheiden ouders of die iemand hebben verloren. We gaan dan spelenderwijs te werk om erachter komen waar jullie kind zelf hinder van ondervindt.

Het moraal van het coachen: We kunnen de omgeving niet veranderen, we kunnen wel leren hoe we hiermee omgaan.

Kindercoaching is op een laagdrempelige manier, net dat steuntje in de rug voor kinderen en ouders die dat nodig hebben. Als ouder zijnde is het ook niet mogelijk om alles goed te doen, dus groeit het soms boven ons hoofd. Dit kunnen kinderen ook hebben. Het is de beruchte druppel die soms de emmer doet overlopen. 

Hoe werkt het?

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek via de telefoon, of via een thuisbezoek stuur ik jullie een intakeformulier. Deze moeten door beide ouders ingevuld worden. Ik zal doormiddel van een intakeformulier en een intakegesprek met de ouders de sessies voorbereiden. Maar tijdens de sessies gaan we aan de slag met de klachten van jullie kind. Samen gaan we spelenderwijs te werk. Er zijn verschillende methodieken en het verschilt per kind welke methodiek we gebruiken. Het is echt aanvoelen wat jullie kind fijn vindt en op dat moment nodig heeft.

Meestal plannen we 3 a 4 sessies met jullie kind. Daarna volgt het oudergesprek en kunnen we kijken of dit voldoende is geweest en of het doel is bereikt. Is dit niet het geval, dan kunnen we meerdere sessies inplannen.